Tilbage

Hvad synes dit barn om maden?

TO VELKENDTE SUPPER OG FISK
På denne menu er det endnu engang Tomatsuppe der er på en førsteplads. Hele 98% af børnene synes godt eller rigtig godt om denne. På en skarp 2. plads finder vi ”Sejfilet med kartofler og remouladesovs”. Det er skønt at se, når fiskeretterne hitter. På tredjepladsen finder vi endnu en suppe, nemlig Kartoffel-porresuppen.

Torsk i hvid sovs med pasta er den varme ret, som børnene virker til mindst at kunne lide.

PÅLÆG
Generelt kan vi se, at børnene er glade for udvalget af pålæg – og det er jo helt fantastisk. Især blandt fiskepålægget scorer klassikerne fiskefrikadelle og makrel højt. Faktisk er minimum 96% helt enige om, at de bare fungerer. Men også rejer og torskerogn scorer højt, hvor hele 86% af børnene synes godt om det.

På denne menu har der været færre typer af kødpålæg på, sammenlignet med tidligere. Til klassikerne kyllingekødpølse og spegepølse har minimum 80% svaret at børnene synes godt eller rigtig godt om dem.

I det vegetariske pålæg, finder vi figenpålæg, æg og ost som sikre vindere. Dem kender vi efterhånden, som nogle sikre favoritter. Faktisk er minimum 83% helt enige om, at de bare fungerer.  Men i det vegetariske pålæg, skilte tun-fri-salat sig ud. Hele 52% af børnene synes dårligt eller rigtig dårligt om den. Derfor valgte vi med effekt fra 3. januar at erstatte den tun-fri-salat med ost i skiver.

DE LUNE YNDLINGE
Med fiskefrikadeller, kyllingebidder, kartoffelbåde med ketchup, fiskestænger (goujons), pizzabrød og torskebidder virker det til, at vi aldrig går galt i byen. Den fingervenlige mad er og bliver favoritter både blandt børnene, men også i køkkenet, hvor de er lette at håndtere. Faktisk har mindst 86% svaret, at børnene synes godt eller rigtig godt om disse lune retter. Samtidig er det fedt at se, at tre ud af seks yndlingsretter er fisk.

Modsat er empanadas med grøntsagsfyld, den lune ret, som børnene har sat nederst på listen.

SAMMEN OM AT SKABE DEN ALLERBEDSTE MENU
Til sidst vil vi takke alle køkkenansvarlige og ledere for jeres store opbakning med besvarelser af spørgeskemaet, som denne gang er endt med en svarprocent på 57%. Tusind tak for det!

Vi tror på, at det er i fællesskab, at vi skaber den allerbedste menu til børnene. Derfor bruger vi børnenes vurdering fra spørgeskemaet, på lige fod med viden fra vores dygtige producenter og kokke, Fødevarestyrelsens anbefalinger, samt vores egne erfaringer. Summen af alt det, trækker vi på, når vi sammensætter en menu. Med fokus på børnene, stiler vi hver gang mod at lave den bedste menu, vi nogensinde har lavet.

Vi har lavet et lyn nemt overblik af evalueringen, se eller download den her