Det er lækkert

Mere end mad

En frokostordning handler om meget mere end at få mad i maven. Frokostordningen giver samvær, trivsel og byder på masser af læringsmuligheder. Frokostordninger styrker ungernes nysgerrighed og madglæde.

Se mere

Det er klart, at maden skal være sund, men det er mindst lige så vigtigt at den er lækker og børnevenlig - for maden er alligevel først sund, når den ligger i maven.

Smag og sundhed

Sundhed er en selvfølge

Gode madvaner grundlægges tidligt. Derfor er det afgørende, at børnene bliver introduceret til sund mad i mange variationer så tidligt som muligt. Og sund mad kan sagtens være børnevenlig og indbydende.

Se mere

Frokostmodeller

 • Model A

  MENU A

  MENU A

  Denne model er tilpasset til små institutioner (mellem 20-40 børn). Mængder og menuer er derfor beregnet til de mindste institutioner. 3 dages varm mad og 2 dages smørselv med lune retter

 • Model B

  MENU B

  MENU B

  Denne model indeholder mest varm mad. Varme børnefavoritter, supper og andre gode sager. 3 dages varm mad og 2 dages smørselv med lune retter.

 • Model C

  MENU C

  MENU C

  Denne model indeholder mest smørselv mad og lækre lune retter som alle elsker. 3 dages smørselv med lune retter og 2 dages varm mad.

Ernæring

God mad giver god energi

Ungerne skal bruge sundt "brændstof" for at have kræfter til at lege, hoppe, kravle og løbe. Maden er det vigtigste brændstof, og den skal give energi til at opretholde det høje aktivitetsniveau, som børnene har, når de er i institution.
Frokosten følger Fødevarestyrelsens anbefalinger, så vi er sikre på, at børnene får den mad, de har brug for.

Læs mere

Smag på maden

Vi sender en gratis kasse af sted med produkter, råvarer og en opskrift, så I kan smage og selv vurdere vores frokost.

Læs mere og prøv en frokost

Hvorfor økologi?

For at være på den sikre side

Økologiske fødevarer er som udgangspunkt produceret uden brug af sprøjtemidler og kun ganske få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer. Det synes vi, at ungerne har fortjent.

Læs mere

Særlige hensyn

Mad til alle

Uanset om et barn har allergi, er vegetar, ikke spiser svinekød eller har andre behov, så skal det være muligt at deltage i frokostordningen. Hvis der er ting på menuen, et barn ikke kan tåle, kan der ændres i menuen, så der bestilles ekstra hjem af de fødevarer, som barnet godt kan spise. På den måde kan langt de fleste børn deltage i frokostordningen.

Læs mere

Hvem laver maden?

En fælles indsats

Maden laves i institutionen. Noget skal laves fra bunden og andet kommer tilberedt. Den mad, som kommer tilberedt, er lavet i samarbejde med nogle af landets førende økologiske fødevareproducenter. Vi udvikler opskrifter sammen og sikrer, at de lever op til de standarder, som Fru Hansens Kælder kræver. Hanegal er vores primære samarbejdspartner. De laver en stor del af vores pålæg og varme retter.

Læs mere