Hvem laver maden

Vores leverandører

Al den mad, der serveres for børnene, bliver tilberedt i institutionen. Noget af maden er for-produceret og skal blot varmes og anrettes. Anden mad skal laves fra bunden.

For at sikre at institutionernes dagligdag hænger sammen, har vi allieret os med nogle af landets bedste (økologiske) fødevareproducenter om at lave “de besværlige retter”. Det betyder fx at Hanegal har lavet nogle af “børnefavoritterne” (lasagne, boller i karry osv). Fru Hansens Kælder har lavet de opskrifter, der ligger til grund for Hanegals retter, så vi er sikre på at de rammer børnenes smag og den rette ernæring.

Al frugt og grønt er frisk og økologisk og skal skæres, snittes, blancheres eller rives. Pasta, ris, kartofler osv. koges i institutionen. Dressinger og lune retter tilberedes af institutionens “madmor”. I Fru Hansens Kælder kalder vi det delvis egenproduktion, og menuen er særligt udviklet til køkkener, der ikke er godkendt til fuld egenproduktion.

For at opnå den bedste kvalitet, stiller Fru Hansens Kælder en række krav til de produkter, der indgår i menuen:

  • Bedst mulig smag
  • Flest mulige danske råvarer
  • Mest mulig økologi
  • Færrest mulige e-numre og unødvendige tilsætningsstoffer
  • Et ernæringsindhold, der kan leve op til Fødevarestyrelsens retningslinjer
  • En ensartet høj kvalitet

Se listen over vores leverandører nedenfor.