TIL FORÆLDRE

Se menuen

Vælg kommune og dit barns institution og se hvad der er på menuen i denne og næste uge

Ny Menu

Når Fru Hansens Kælder laver menuer, er det altid med fokus på at

Børnene skal kunne lide maden - for den er først sund, når den ligger i maven
Børnene skal have den rigtige mængde energi og den rette ernæring, når de spiser maden
Børnene skal både have velkendte favoritter og overraskende, nye retter, fordi variationen skaber madmod

Læs om den nye menu

Forår og sommermenuens top 3

Hvad synes børnene om maden

Endnu en gang har vi bedt de dygtige køkkenansvarlige om at tage børnebrillerne på og bedømme maden ud fra børnenes perspektiv. Dette giver os helt uvurderlig viden om hvordan maden bliver modtaget ude på stuerne og indsigt i børnenes smagspræferencer. Noget vi bruger når vi sammensætter menuerne – det giver os nemlig mulighed for at sammensætte retterne, så vi altid har favoritelementer på menuen. På den måde sikrer vi os at der altid er noget for alle, så ingen går sultne fra bordet.

se mere

Stor variation

4 ugers menuer

Institutionen følger en 4 ugers menu, som Fru Hansens Kælder har lagt. Den enkelte institution kan godt lave om i menuen, eller skifte enkelte retter ud.
Når man følger den menu som er lagt, er man sikker på at maden lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger og at variationen er så stor, at børnene får prøvet en masse forskellig slags mad.
Menuen skifter 2 gange årligt, forår og efterår.

Se mere

Følg med

Allergier og kosthensyn

Du har som forælder mulighed for at følge med i, hvad dit barn spiser i institutionen.
For nogle er det absolut nødvendigt at vide præcis, hvad der er i maden. Hvis man fx har et barn med allergi, skal man hurtigt kunne orientere sig omkring madens indhold. For andre er det vigtigt at se om der indgår svinekød i menuerne og produkterne.
Vi har gjort os umage for, at de børn, der har særlige behov, skal kunne deltage i frokostordningen. Derfor har vi lavet en allergeneoversigt sorteret på allergene, hvor samtlige produkter på menuen indgår. Vi stiller også links til alle produktblade til rådighed, sorteret fra A til Å. På vores ugemenuer, er samtlige allergener og kosthensyn (halal og vegetar). Det giver et hurtigt og nemt overblik.

Hvis der er informationer, som du mangler, kan du kontakte den køkkenansvarlige i institutionen, eller skrive til os.

Se mere