TIL FORÆLDRE

Se menuen

Vælg kommune og dit barns institution og se hvad der er på menuen i denne og næste uge

Ny Menu

Børn der knuselsker kikærter? Beder om bønner? Er vilde med labre linser?

I foråret lancerede Fødevarestyrelsen nye principper for Sund og Klimavenlig kost til børn (og alle andre), som bl.a. betyder, at der skal skrues ned for kødmængden og op for mængden af bælgfrugter.
Fru Hansens Kælder ønsker naturligvis at efterleve kostrådene og skruer derfor langsomt op for indholdet af bælgfrugter. I første omgang ved at tilsætte bønner, linser eller ærter til de varme retter; paprikagryde, mexigryde, daal og kartoffel-porresuppe.

Maden er stadig lækker, indbydende, og udviklet til børnenes smag. Bælgfrugter er en god kilde til protein, kostfibre, vitaminer og mineraler som fx jern og så er de blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Hvis ungerne lærer at spise bælgfrugter mens de er små, elsker de dem måske også, når de bliver ældre.
Vi tror på det!

Læs om den nye menu

Spørge Jørgen

Hvad synes dit barn om maden?

Det er super vigtigt for os at have en fornemmelse af, hvad børnene synes om maden. Og for hele tiden at blive klogere på, hvad der hitter og nitter, sender vi et spørgeskema ud, som den køkkenansvarlige eller lederen udfylder på børnenes vegne. Besvarelserne bruger vi til at tegne et samlet billede af tilfredsheden blandt børnene, så vi kan lave ændringer, hvis der noget, som ikke fungerer. Den viden vi får, bruger vi til at udvikle nye menuer, nye retter og nye smage. Og de retter som scorer højest, de kommer på menuen igen en anden god gang.

Du kan se børnenes vurdering af Forår-Sommer menuen ved at klikke linket herunder

se mere

Stor variation

4 ugers menuer

Institutionen følger en 4 ugers menu, som Fru Hansens Kælder har lagt. Den enkelte institution kan godt lave om i menuen, eller skifte enkelte retter ud.
Når man følger den menu som er lagt, er man sikker på at maden lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger og at variationen er så stor, at børnene får prøvet en masse forskellig slags mad.
Menuen skifter 2 gange årligt, forår og efterår.

Se mere

Følg med

Allergier og kosthensyn

Du har som forælder mulighed for at følge med i, hvad dit barn spiser i institutionen.
For nogle er det absolut nødvendigt at vide præcis, hvad der er i maden. Hvis man fx har et barn med allergi, skal man hurtigt kunne orientere sig omkring madens indhold. For andre er det vigtigt at se om der indgår svinekød i menuerne og produkterne.
Vi har gjort os umage for, at de børn, der har særlige behov, skal kunne deltage i frokostordningen. Derfor har vi lavet en allergeneoversigt sorteret på allergene, hvor samtlige produkter på menuen indgår. Vi stiller også links til alle produktblade til rådighed, sorteret fra A til Å. På vores ugemenuer, er samtlige allergener og kosthensyn (halal og vegetar). Det giver et hurtigt og nemt overblik.

Hvis der er informationer, som du mangler, kan du kontakte den køkkenansvarlige i institutionen, eller skrive til os.

Se mere