Tilbage

Hvad synes børnene om maden?

TRE VELKENDT KLASSIKERE OG ET VEGETRARISK INDSPARK
På denne menu har vi Kødboller i tomatsovs på en suveræn førsteplads, hvor 100% af børnene har svaret, at den er god eller rigtig god. På en delt 2. plads finder vi Tomatsuppe, Bolognese med rodfrugtemos og Vegetarisk bolognese. Her har 92% af børnene angivet at de synes godt eller rigtig godt om disse retter. Vi er meget fokuseret på at udvikle lækre vegetariske retter, som kan leve op til Fødevarestyrelses anbefalinger, derfor er det skønt at se, at det er lykkes på denne menu med Vegetarisk bolognese, som børnene placerer i top-3.

Pasta med laks og ærter i citronsovs er den varme ret, som børnene virker til mindst at kunne lide.

SMØRSELV OG DET VEGETARISKE PÅLÆG
Generelt kan vi se, at børnene er glade for udvalget af pålæg – og det er jo helt fantastisk. Især i fiskepålæget scorer klassikerne fiskefrikadelle, makrel, torskerogn og rejer højt. Faktisk er minimum 92% helt enige om, at de bare fungerer. I det vegetariske pålæg, finder vi æg, flødeost og ost, som mindst 68% af børnene synes godt eller rigtig godt om. Dem skriver vi os selvfølgelig bag øret – det er altid godt at have nogle sikre favoritter. Men i det vegetariske pålæg vil vi gøre en ekstra indsats for at finde nye produkter og opskrifter, der kan blive fremtidens favoritter. Med de nye kostråd er vegetarisk pålæg noget vi skal fokusere endnu mere på.

I kødpålægget har minimum 84% svaret, at spegepølse med remoulade, kyllingekødpølse samt kalkunpålæg er produkter, som børnene synes godt eller rigtig godt om.

DE LUNE YNDLINGE
Med fiskefrikadeller, kyllingesticks, kulmulestykker virker det til, at vi aldrig går galt i byen. Den fingervenlige mad er og bliver favoritter både blandt børnene, men også i køkkenet, hvor de er lette at håndtere. Faktisk har mindst 92% svaret, at børnene synes godt eller rigtig godt om disse lune retter. Samtidig er det fedt at se, at to ud af tre yndlingsretter er fisk.

Modsat er bagte gule beder den lune ret, som børnene har sat nederst på listen. De bagte gule beder serveres dog til grøntsagsdellen, som er en favorit. På den måde forsøger vi at sammensætte dagene således, at der på dage med nye retter, altid kan findes noget genkendeligt, så børnene har noget at vælge i mellem. Vi bliver dog til stadighed ved med at have bagte grøntsager på menuerne en gange i mellem. Det handler både om sundhed, bæredygtighed og økonomi.

FRUGT OG GRØNT ER BARE SAGEN
Efterhånden er det et genkendeligt billede, som tegner sig af børnenes favoritter i frugt og grønt. 92% har nemlig svaret, at vandmelon, banan, cantaloupemelon og æble, agurk, ærter, majs og rød peberfrugt er godt eller ligefrem rigtig godt!

Vi holder meget af at kunne give børnene deres favoritter, især fra frugt og grøntafdelingen. Derfor bruger vi selvfølgelig denne viden, når vi sammensætter en ny menu. Samtidig er det også vigtigt at sige, at vi prioriterer frugt og grønt i sæson, så selvom meloner er favoritter, vælger vi eks. appelsiner oftere, når de er i sæson.

SAMMEN OM AT SKABE DEN ALLERBEDSTE MENU
Til sidst vil vi takke alle køkkenansvarlige og ledere for jeres store opbakning med besvarelser af spørgeskemaet, som denne gang er endt med en svarprocent på 58%. Tusind tak for det!

Vi tror på, at det er i fællesskab, at vi skaber den allerbedste menu til børnene. Derfor bruger vi børnenes vurdering fra spørgeskemaet, på lige fod med viden fra vores dygtige producenter og kokke, Fødevarestyrelsens anbefalinger, samt vores egne erfaringer. Summen af alt det, trækker vi på, når vi sammensætter en menu. Med fokus på børnene, stiler vi hver gang mod at lave den bedste menu, vi nogensinde har lavet.

Vi har lavet et lyn nemt overblik af evalueringen, se eller download den her