Tilbage

Forårs- og sommermenu 2022

Menuen skifter i denne omgang mandag d. 4.april, hvor vi lægger ud med Grøntsagskarrygryden.
I kan allerede nu finde og printe materialer til menuen under mappen ”NY MENU 4 April 2022”.
Vi åbner for bestillinger i uge 11, så I kan lægge dem i god tid.

Så blev det endelig forår. Vi mærker solens stråler varme os og ser frem mod lysere tider. Mod en menu, som igen er iklædt sommerens klare farver og dejlige smage. En menu, som bugner af velkendte retter, med endnu flere grønne indslag.

Nye favoritter og klassiske indslag er kendetegnene for den menu, som vi har glædet os til at præsentere for jer. I kan se frem til kartoffelmadder og tomatsuppe, italiensk salat og bolognese.
Alt sammen i vores kendte, høje kvalitet med en økologiprocent, der som altid ligger på den gode side af 90%.

Og nu uden yderligere omsvøb:

 

VARME RETTER
Som altid er der en hel række varme retter på menuen. Denne gang har vi, i samarbejde med vores producenter, haft endnu mere fokus på grove eller mørkegrønne grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn, for at komme lidt nærmere Fødevarestyrelsen nye anbefalinger for måltider i daginstitutioner. Læs nærmere om hver ret herunder:

Grøntsagskarrygryde med couscous
Vi har haft Grøntsagskarrygryden under lup og arbejdet med at få endnu flere grøntsager i. Det er lykkes og den er tilbage med samme milde tomat- og karrysmag.

Bolognese med rodfrugtmos
Et ønske mere fra ønskebanken har også fundet vej på menukortet. Den skønne, børnevenlige bolognese fra Hanegal er tilbage. Denne gang i selskab med rodfrugtmosen, med lækre, grove grøntsager, som I kender så godt.

Kødboller i tomatsovs med pasta
Menuen vil ikke være fuldent uden vores italiensk-inspirerede kødboller i lækker tomatsovs. Hertil serverer vi fuldkornsknækbrød og grove grøntsager i en rødbederåkost.

Mousakka med oksekød og kartofler
Vi har kogt kartoflerne for jer, så I bare skal samle retten og varme den i ovnen. Nemmere bliver det næsten ikke. Og med en græsk salat med solmodne tomater og dejlig salatost, er der ikke et øje tørt.

Pasta med laks og ærter i citronsovs
Fede fisk er en vigtig bestanddel af børnemad. Vi har derfor været i køkkenet og testet, testet og testet lidt mere. Det er der kommet denne spændende og smagfulde lakseret ud af.

 

GRØD OG SUPPE
Grød og suppe er en fast del af menuen hos Fru Hansens Kælder. Både for at skabe variation i smag og konsistens, men også fordi de giver os et økonomisk råderum til at lege lidt mere på andre dage. Menuen skal nemlig ses som en helhed, bestående af billige og dyre retter. Med både smør-selvdage, varme retter, supper og grød. Vegetariske retter, forskellige typer af kød, fisk, bælgfrugter og op mod 40 forskellige typer frugt og grønt kan findes på menuen denne gang.

Tomatsuppe med suppehorn
Tomatsuppen har haft en lille pause, men er nu tilbage, bedre end nogensinde! Hanegal har haft gang i gryderne og tryllet. Så byd den velkommen tilbage, og glæd jer til den fyldige smag af solmodne tomater, fløde og lækre krydderier. Med fuldkornsbrød og -suppehorn til.

Sommerrisengrød med mango og græskarkerner
Vi arbejder konstant på at forbedre både opskrifter og toppings. Denne sad dog lige i skabet første gang den var på menuen, og har været efterspurgt lige siden, af både pædagoger og forældre. I får den denne gang med solmoden mango og smukke, grønne græskarkerner.

Krudtuglegrød med knas og bagte æbler
Vores anden grød er endnu en savnet variant. Nemlig Krudtuglegrøden fra dygtige Aurion. Med knas og kanelbagte æbler. Dejlig fyldig og stopfuld af gode, danske korn og urter. Velbekomme.

 

SMØR-SELV
Smør-selvdage er lige som supper en vigtig del af menuen. Det er her børnene får den primære del af deres behov for fuldkorn dækket. Som vi plejer, får børnene tre slags pålæg og en lun ret, så der er variation og noget for alle. Der er desuden altid tre slags grønt og frugt, så vi også sikrer at ingen går sultne fra bordet.

 

LUNE RETTER
Igen har vi fokus på det gode vejr og på at maden skal kunne tages med på tur. Vi har derfor sat hjemmelavede Pizzaboller, Minitærter og Müslibar samt de mere velkendte Kyllingesticks, Grøntsagsdeller, Kulmulestykker og Kartoffelpandekage på Smør-selv-menuen. Fiskefrikadellerne har fået ny opskrift. Denne gang med meget mere fisk i, faktisk hele 90% linefanget torsk, og de smager bare brandgodt.

I årevis har vi efterspurgt et økologisk bondebrød og et sandwichbrød. Og nu er det endelig lykkedes. Kohberg har nemlig været i bageriet og tryllet både økologisk Bondebrød og økologiske Kernesandwichbrød frem til os, som I også kan finde på Smør-selv-dagene.

 

PÅLÆG
Becel er blevet skiftet ud med den plantebaserede smørbare Jörd, som vi synes har en mere rund og mild smag.
Torskerognssalaten er tilbage i en ny og forbedret udgave. Og så har vi igen sneget lidt bælgfrugter ind i både Kakaocreme og Pizzaspread. Lad jer dog ikke afskrække, de smager knaldgodt!
Vi har desuden fået Hanegal til at skære den milde spegepølse i skiver, så den er lettere for jer at håndtere. Derfor har vi også valgt at give den til alle vuggestuebørn, da den er lidt lettere for dem at tygge. Sidst men ikke mindst har vi knækket koden til kartoffelmad og det er vi helt oppe og køre over, tricket er en æggedeler. Mere sommer bliver det ikke.

 

I ØVRIGT
Som I nok ved har Fødevarestyrelsen i starten af 2022 lanceret nye anbefalinger for Kostrådene til daginstitutioner. Det betyder at vi gradvist vil bevæge os i en lidt grønnere retning, med mindre kød og flere bælgfrugter. Vi er helt med på, at det tager tid at vænne sig til. Derfor mener vi at det er vigtigt at holde fast i de klassiske retter, med et grønnere lille tvist, så vi er sikre på at børnene kan genkende maden. For som vi siger hos Fru Hansens kælder, så er maden ikke sund før den ligger i maven. Velbekomme!

De bedste, spirende forårshilsner

Fru Hansens Kælder