Tilbage

Forår og sommermenu 2021

Det dufter lysegrønt af græs, påskeliljer og lækker sommermad

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere den nye menu for forår og sommeren 2021, og nøj hvor har vi glædet os.
Tirsdag d. 13. april er første spisedag på den nye menu, hvor vi starter med et længe ventet ønske, nemlig smør-selv med (kartoffel)-pizza. Vi har også lyttet til mange af jeres andre ønsker og har blandt andet fået lavet en lækker, grøn lasagne, en dejlig sommergrød og en smuk, orange mos. Læs herunder en præsentation af alle de skønne retter.

Som altid vil vi løbende lave lidt udskiftninger i frugt og grønt i takt med, at mere og mere kommer i sæson, så glæd jeg allerede til saftige abrikoser og lækre, nye kartofler.

Økologiprocenten er som altid tårnhøj, denne gang over 90%, hvilket vi er rigtig stolte af.

Varme retter:

Kødboller i tomatsauce med pasta
Nuuu, er det naaaat… Så er der ellers dømt Lady og Vagabonden. Vi har udskiftet spaghettien fra den ellers klassiske ret, med lidt mere børnevenlige pastaskruer. Men ellers er smagen lige så skøn som en Bella Notte; tomat, krydderurter og intet andet. Mums!

Kylling i karry med ris
Hanegal har igen haft gang i gryderne. Denne gang har de lavet en lækker kylling i karry, med halalcertificeret hønsekød, så alle kan spise med. Smagen er mild og let krydret. Og så er den gul som pinsesolen.

Grøntsagslasagne
I har længe ønsket lasagne så derfor har vi lavet en til jer i en sommerforklædning. Den er vegetarisk, men lad jer ikke skræmme, smagen er stadigvæk lige i skabet. Ostesovs, tomatsovs, spinat og lækre pasta-plader.

Onsdagskylling
Vi tør næsten ikke pille kyllingeoverlåret af, da det er et af de produkter, vi får allerflest positive tilbagemeldinger på, og det smager også helt forrygende! Så derfor har vi denne gang lavet en rigtig sommerudgave med bådkartofler, agurkesalat og rabarberkompot.

Pasta med røget fisk og bacon
Einer Christen fiskerøgeri i Aarhus har hjulpet os med denne skønne og meget børnevenlige ret. Fisken er danskfanget og røget lokalt på Aarhus havn. Nyd den toppet med bacon og en lækker fraichedressing.

Fiskefilet med kartofler og persillesovs
Endnu en klassiker er landet på menuen. Denne gang i en sommerudgave med kartofler og persillesovs. Mærk mundvandet løbe.

Burger med pulled pork
I en varieret kost, er der også plads til hvidt brød. Derfor har vi denne gang valgt at forkæle jeres ganer, med en skøn, blød tø-op-brioche bolle, som vi er sikre på, at ungerne vil elske!
Kødet er så mørt, at det faldet fra hinanden, og leder tankerne hen på helstegt pattegris, sol og sommerfester. Dertil kartoffelbåde med hvidløg og ikke et øje er tørt.

Madpandekage med vegansk bolognese
En af favoritterne på sidste menu var den veganske bolognese. Det har vi lyttet til og derfor valgt at beholde den på menuen, dog i en lidt anden udgave, med smæk på bønnerne. Kostrådene anbefaler nemlig nu, at vi øger det daglige indtag af bælgfrugter, så derfor præsenterer vi jer denne gang for de smukkeste, sorte bønner.
Tip: Hvis I har bønner tilovers, smager de skønt som en bønnemos!

Frikadeller med flødekartofler
Vores glade, økologiske frikadeller af poppelgris er tilbage og NØJ, hvor vi er vi glade for det! Vi har sat dem sammen med en ret så skøn omgang flødekartofler, som smager helt forrygende, hvis vi skal sige det selv.

Grøntsagsdelle med orange kartoffelmos
Hvad I ønsker skal I få. Derfor præsenterer vi denne gang en kartoffelmos, som er super nem at gå til og som vi selv er ret så begejstrede for. Den smager nemlig lige som den skal, af kartofler, fløde og smør, mums. Med lidt gulerodspuré i, tilføjer vi både sødme og den smukkeste farve. Dellerne kender og elsker I og vi allerede.

Tomatsuppe
Klassikeren over alle klassikere bliver på menuen. Igen har Thomas fra Kokken og Køkkenhaven haft gang i suppegryderne.

Sommerrisengrød med jordbærpuré
Grød er tilbage på menuen. Og vi er sikre på, at den bliver et kæmpe hit. Vi har nemlig overbevist selv de mest indædte grødnægtere på kontoret. Risengrød + kold havre/speltgrød sødet med dadler og jordbær. Vi kalder den sommerisengrød og vi er sikre på, at den vil vinde jeres hjerter også.

Smør-selv:

Turvenlige hapsede
Vi har fokuseret på, at der skal være en stor del turvenlige lune retter i hapser-størrelser, så det er lettere for jer at tage på tur eller bare spise udendørs i det gode vejr. Derfor kan vi denne gang præsentere jer for økologiske Mini-forårsruller, økologiske Pølsehorn og Pizzahorn fra Hanegal, Kyllingesticks fra glade kyllinger, Fiskedeller og Kulmulenuggets, der begge er MSC-certificerede.

Kartoffelpizza
Vi har selvfølgelig også nogle lune retter, som kræver lidt mere tilberedning. Blandt andet kartoffelpizzaen, som er vores sommerversion af en pizza. Den er lavet med fraiche og kartofler og smager af sol og sommer.

Tartelet
Denne har vi glædet os til at præsentere jer for, klassikeren over alle klassikere på det danske frokostbord, nemlig tarteletter. Tarteletkongen Humlum leverer veganske, økologiske butterdejsskaller og så har vi fået lavet det skønneste tarteletfyld til jer med høns i asparges.

Pålæg
Vi har erfaret at især pålægspølser kan være en udfordring for jer at nå at skære ud på smør-selv dage. Derfor har vi fået Hanegal til at skære spegepølsen og kyllingepølsen ud for jer. Vi håber at dette kan hjælpe jer i hverdagen!
Vi har desuden forsøgt at finde på lidt alternativer til fiskepålæg og har derfor skaffet de lækreste Skagensrejer og en Mørk Sej-Rilette til jer fra dygtige, danske fiskere. Vi er selv helt vilde med begge dele, og håber jeres unger tager ligeså godt imod dem. Til sidst har vi skiftet lidt ud i det vegetariske pålæg og spreads og udfordret jer lidt med hummus, guaccamole og vegansk postej.

Helligdagsmenuer
I har taget godt imod vores nye, anderledes helligdagsmenuer. Derfor har vi igen forsøgt at lave lidt til alle prisklasser: Der er klassikerne Tomatsuppe og Pasta m. Bolognese. I kan dog også finde både Blåbærgrøden, som I kender fra Rød fredag, samt Brændende Kærlighed og en Vegetarsandwich med lækker hummus. Prøv dem og fortæl os gerne hvad I synes!

Praktik
Menuen skifter som I ved, efter påske, d. 13. april. Derfor kan I allerede nu finde og printe materialerne til menuen. Vi åbner op for bestillinger d. 29. marts, så I kan lægge bestillingen inden I går på påskeferie.

Vi har alle brugt enormt mange kræfter på at lave den lækreste menu til dato og lytte til jer. Tak for alle de råd, tanker og udfordringer som vi får fra jer, de er uundværlige og har blandt andet betydet at vi denne gang har fokuseret endnu mere på praktikken i køkkenet. At der fx kun må være to ting i ovnen på samme tid, samt at grøntsager og pålæg skal tage så lidt tid, at forberede som muligt.

Som altid vil vi meget gerne have jeres feedback. Derfor sender vi som altid et spørgeskema ud til jer, når menuen har kørt to gange. Vi håber virkelig, at I vil bruge jeres tid på at give os denne værdifulde feedback, så vi kan blive endnu bedre!

De allerbedste forårshilsner
Fru Hansens Kælder