Tilbage

En typisk dag i køkkenet:

Jeg starter med at løbe dagens menu og opskrift gennem.

Så går jeg en runde i huset for at få overblik over, hvor mange børn der er på stuerne.

Hvis der er tid til det vil jeg gerne have ungerne med i køkkenet. Jeg laver typisk et hold på en 3-4 stykker.

Når børnene er ”sprittet af” hjælpes vi ad med at skære frugt og grøntsager, pille æg, lægge maden på fade og lave dressinger.

Når der ikke er mere, ungerne kan være med til, så laver vi en “high five”, og jeg siger tak for hjælpen.

Mens maden er i ovnen, dækker jeg rullebordene, så de er klar, når der skal spises.

Maden anrettes og står klar til spisetid kl. 10.45.

Børnene er med til at hente maden og putte vand i kanderne, og de store er også med til at dække bord på stuerne.

Mens der spises, klarer jeg opvasken og tjekker op på om, der er noget, jeg skal huske til dagen efter.

To gange om ugen bestiller jeg mad. Det foregår i et nemt og overskueligt bestillingssystem – så det tager ikke så lang tid.

Lena laver mad til ca. 80 børn i Kirstinevangs Børnehave, Ballerup